dr Artur Piątkowski
Numer ORCID
Adres e-mail
Adiunkt Instytutu Nauk o Zarządzaniu i Jakości Akademii Wymiaru Sprawiedliwości. Absolwent Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego: stacjonarne studia licencjackie, magisterskie (magisterium z wyróżnieniem w zakresie doradztwa organizacyjnego) oraz doktoranckie (stopień naukowy doktora w dziedzinie nauk społecznych, w dyscyplinie nauk o zarządzaniu i jakości). Autor pierwszej w Polsce rozprawy doktorskiej poruszającej tematykę zarządzania logistyką obrotu gotówkowego. Wykładowca na państwowych i prywatnych uczelniach wyższych. Autor i współautor artykułów naukowych z teorii organizacji i zarządzania oraz logistyki. Promotor i recenzent kilkunastu prac licencjackich i inżynierskich na różnych uczelniach.
W obszarze zainteresowań badawczych Autora znajduje się: problematyka zarządzania łańcuchem dostaw (w tym łańcucha dostaw wartości pieniężnej), nowoczesne koncepcje i modele w logistyce i zarządzaniu, teoria organizacji i zarządzania oraz opracowywanie innowacyjnych studiów przypadku organizacji z wykorzystaniem narzędzi zarządzania strategicznego.
Dorobek naukowy
-
(w:) International Journal of New Economies and Social Sciences (IJONESS), 2023; 20 (4), s. 149-156
-
Innovations in the field of sustainable development in the dairy industry on the example of the 10 largest Polish companies.
(w:) Technological Progress in Food Processing, 2022, Nr. 1, s. 168 - 173 -
System obrotu gotówkowego funkcjonujący w Polsce,
(w:) Miesięcznik Finansowy BANK, 2021, nr 11, s. 54-57. -
Koncepcja usprawnienia zarządzania łańcuchem dostaw sieci Biedronka w oparciu o autorskie narzędzie diagnostyczne – część 1,
(w:) Technological Progress in Food Processing, 2018, s. 157 – 162 -
Koncepcja usprawnienia zarządzania łańcuchem dostaw sieci Biedronka w oparciu o autorskie narzędzie diagnostyczne – część 2,
(w:) Technological Progress in Food Processing, 2018, Nr. 2, s. 108-113 -
Masowa kastomizacja jako strategia uzyskania przewagi konkuirecncyjnej w XXI wieku
(w:) Technological Progress in Food Processing, 2017, Nr. 1, s. 147-155